OLE’S SINCE 2000

Hemligheten bakom riktigt god mat.

Det finns en liten region i Österbotten med långa traditioner inom matproduktion, där man i alla tider gjort mat i världsklass till hela Finland. Hur kan så mycket gott komma just härifrån?

Allt börjar hemma, där man lär sig värdesätta fina råvaror och god mat från grunden. Redan från början förstår man sambandet från jord till bord. En bra jord, ett bra klimat, är förutsättningen för att skapa bra råvaror och mat. Vi vill att sambandet även ska vara det omvända, en riktigt bra biff ska kunna bidra till en bra jord, ett bra klimat, först då är cirkeln sluten.

Vi på Ole’s gör just det! Alla våra produkter produceras med respekt och med tanke på miljö och klimat. Och nu har vi valt att göra ännu lite mer – vi lanserar vår första klimatneutrala biff!

Nu gör vi gott som även gör gott.

20 ÅR AV MILJÖMEDVETET ARBETE FORTSÄTTER

Gör ett större intryck med ett mindre avtryck!

Redan från början när Ole grundade Ole’s Fast Food, gjordes det med kunskapen om att bra råvaror kommer från en bra jord. Att respektera miljön är att respektera oss själva och vår gemensamma framtid.

En stor satsning gjordes 2015, när vår helt nya, klimatsmarta fabrik byggdes. Våra nya, energieffektiva produktionsutrymmen har energiplanerats av specialister, för att vi på alla sätt ska kunna mäta och minska vårt klimatavtryck.

– Vi tar tillvara spillvärmen från nedkylningen av våra produktions- och lagerutrymmen och nyttjar den för att värma våra andra utrymmen. Värme, som med äldre teknik, skulle ha släppts rakt ut i atmosfären.

– Vi använder oss enbart av grön el.

– Vi använder Green Origin klimatsmarta gas vid infrysningen av våra produkter. Läs mer om deras klimatarbete på https://industri.airliquide.se/green-origin-klimatsmart-flytande-gas.

– Vi strävar efter att beakta miljön i hela kedjan. Vi väljer bland annat även våra underleverantörer noggrant och arbetar aktivt på att hitta nya vägar för att minska vårt klimatavtryck.

Gott sedan 2000.

MERVÄRDE ÅT VÅRA KUNDER

Visst kan man servera nötkött och vara miljömedveten!

Klimatet är allas ansvar och vi vill gärna bidra till en del av lösningen. Men varför bara stanna vid oss själva, när vi kan erbjuda samma möjlighet åt våra kunder och deras kunder? Tillsammans gör vi större skillnad!

Alla Ole’s produkter produceras med respekt för miljö och klimat. Med våra klimatneutrala biffar har vi valt att göra ännu lite mer, genom att klimatkompensera. Valet är inte antingen kött eller klimat, det är både och.

Genom att välja våra klimatneutrala biffar, serverar ni inte enbart riktigt goda nötköttsbiffar åt era kunder. Ni erbjuder dem samtidigt den unika möjligheten att göra just det: äta nötkött utan klimatpåverkan.

Servera gott, ät gott, gör gott

SÅ HÄR KLIMATKOMPESERAR VI

Vår biff – riktigt god & klimatneutral!

För oss på Ole’s räcker det inte med att minska vårt klimatavtryck. Med våra klimatneutrala biffar har vi dessutom valt att ta ansvar för produktens resterande klimatpåverkan, genom att klimatkompensera.

Så här går det till: vi räknar ut produktens klimatpåverkan genom att summera utsläppen i produktions- och transportkedjan. Här ingår förutom produktionen av själva produkten även transporter av såväl råmaterial som färdig produkt ut till centrallagren. Hit räknas även inköp av råmaterial och råvaror, som förpackningar och kött. För köttet kompenserar vi även primärproduktion och slakt.

På basis av detta vet vi sedan till exempel hur många träd som ska planteras, för att binda motsvarande mängden koldioxid, så att produktens klimatpåverkan blir neutral. Genom Gold Standard deltar vi i projekt som binder eller minskar utsläppen av koldioxid. Läs mer om projekten här https://www.goldstandard.org/

För oss är klimatkompensationen en komplettering till vårt ständigt pågående arbete med att minska vårt klimatavtryck. Genom att göra både och, tar vi ett större ansvar. Vi gör det även enkelt för dig som restaurang- eller grillägare att värna om miljön och servera klimatsmarta måltider.

Välj Ole’s klimatneutrala biffar, så är saken biff!

Produktens koldioxidutsläpp (100%):
 • Råmaterial och råvaror
  • Kött (Primärproduktion och slakt.)
  • Förpackningar
 • Produktion
 • Transport
  • Råmaterial och råvaror
  • Färdig produkt ut till centrallagren
Kompenseras till 110% genom:
 • Trädplantering
  • Växande träd binder koldioxid
 • Projekt i samarbete med Gold Standard -
  • Safe water access in Rwanda

KLIMATNEUTRAL BESTÄLLNINGS­FORMULÄR

Här kan du som köper våra klimatneutrala biffar kostnadsfritt beställa marknadsföringsmaterial.

Gör dina kunder medvetna om att man kan äta nötkött och samtidigt vara miljömedveten, samt att just du erbjuder dem den möjligheten.

Nedan hittar du kostnadsfritt climate neutral-klistermärken för menyer och burgeromslag samt infoblad att sätta upp för ökad synlighet.

Vi hjälper dig att skapa medvetenhet bland dina kunder!VÄLJ PRODUKT

Man kan välja fler än ett alternativ

ANTAL KLISTERMÄRKEN

STORLEK PÅ KLISTERMÄRKEN

FÄRG PÅ KLISTERMÄRKEN

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA, vilket innebär att Googles Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.