Tynninharjun grilli: Sähköpula on talven suurin huolenaihe

Asiakkaat ymmärtävät hinnankorotuksen

Tynninharjun autogrilli Lohjalla seisoo vahvana myrskyssä. Grillin liiketoiminta kasvoi voimakkaasti koronapandemian aikana, ja talven kynnyksellä omistaja Kirsi Vartiainen on huolissaan lähinnä mahdollisista sähkökatkoista, jotka vaikuttaisivat suoraan myyntiin.

Koronarajoitukset eivä päihittäneet Kirsi Vartiaista, joka pyörittää Tynninharjun autogrilliä Lohjalla. Hän oli jo tottunut palvelemaan asiakkaitaan sekä grillikioskin sisällä asiakasluukusta että erillisen autoluukun kautta. Luukkujen kautta tapahtuvaa myyntiä voitiin jatkaa entiseen tapaan, eikä Kirsin tarvinnut irtisanoa yhtään työntekijäänsä.

Tänä syksynä Kirsi myöntää, että sähkön, raaka-aineiden ja polttoaineen hinnankorotukset kirpaisevat. Lokakuun alussa hän koki, että annosten hintoja oli nostettava ensimmäistä kertaa vuosiin. Kirsi koki sen ainoaksi vaihtoehdoksi, sillä hän ei halua vaihtaa raaka-aineita tai pienentää annoskokoa.

“Asiakkaamme ovat itse asiassa kysyneet, pitäisikö meidän nostaa hintoja, koska he näkevät itse, että ruoka maksaa enemmän. Kukaan ei ole valittanut hinnankorotuksesta, eikä se ole myöskään vaikuttanut asiakkaiden määrään. Meillä on uskollinen asiakaskunta, joka arvostaa sitä, että tarjoamme mielellämme runsaita annoksia ja hyvistä raaka-aineista valmistettua ruokaa.”

Tynninharjun autogrilli
Kirsi Vartiainen on pyörittänyt Tynninharjun autogrilliä 31 vuotta ja nyt yrityksessä työskentelee myös hänen tyttärensä.

Viidakkorumpu hoitaa markkinoinnin

Grillin perinteinen ruokalista ei ole juurikaan muuttunut niiden 31 vuoden aikana, joina Kirsi Vartiainen ja hänen juuri eläkkeelle jäänyt miehensä Jukka Vartiainen, ovat omistaneet grillin. He ovat löytäneet konseptin, joka toimii hyvin, eikä heidän tarvitse tuhlata rahaa markkinointiin sillä viidakkorumpu toimii erinomaisesti. Kirsi on käyttänyt Ole’sin kokolihapihvejä niin kauan kuin hän muistaa.

“Hampurilaiset Ole’s-pihveillä ovat erittäin suosittuja. Henkilökunta pitää Ole’s-pihveistä myös siksi, että ne pysyvät paistaessa kasassa. Niin ei ole kaikkien kanssa.”

Kirsi tilaa raaka-aineet etukäteen mobiilisovelluksella, ja ne toimitetaan grillille Wihurin Metro-tukusta. Vuosien varrella hän on kokeillut muutamia eri tuotteita, mutta nykyään hän pitää kiinni raaka-aineista, jotka toimivat käytännössä ja joista asiakkaat pitävät.

Kasvishampurilaisista tuli menestys

Viime vuosina yhä useammat asiakkaat ovat pyytäneet kasvisvaihtoehtoja, ja ruokalistaa on päivitetty kysyntää vastaavaksi.

“Tarjoamme muun muassa kasvisburgereita Ole’sin Tasty-hampurilaispihveillä. Monet asiakkaamme ovat antaneet meille positiivista palautetta ja sanoneet, että pihvi oli todella hyvää. Huomaamme myös, että yhä useammat asiakkaat pyytävät gluteenittomia ja vähähiilihydraattisia vaihtoehtoja, ja pyrimme tietysti vastaamaan kaikkiin toiveisiin”.

Ole's Tasty Hampurilaispihvi
Kirsi Vartiainen

Vähemmän jääkaappeja – vähemmän sähkökuluja

Ruokahävikki ei ole ongelma Tynninharjun autogrillissä, sillä ruoka valmistetaan tilauksesta. Raaka-aineet säilytetään kuitenkin jääkaapissa ja pakastimessa, ja tässä Vartiaisen pariskunta näki mahdollisuuden säästää kustannuksissa.

“Olemme uusineet jääkaappeja ja jopa poistaneet osan, sillä uskomme pärjäävämme ilman niitä ja voimme näin ollen säästää hieman sähkökustannuksissa. Ja tietenkin olemme siirtyneet tiloissamme myös energiatehokkaaseen LED-valaistukseen.”

Pian on aika nostaa grillikioskin lämpöä, ja sähkölaskuista tulee tänä talvena kovat. Mutta sähkökulut eivät ole se mistä Kirsi Vartiainen on eniten huolissaan.

“Toivon vilpittömästi, ettei meillä tule tänä talvena olemaan sähköpulaa, jolloin paljon puhutut sähkökatkot toteutuisivat. Olemme täysin riippuvaisia sähköstä keittiössä, ja jokainen sähkökatkos vaikuttaa myyntiin.”

Katso lisää säästövinkkejä

Dalaman Pizzeria & Kebab: Kebabrobotti säästää aikaa ja energiaa  

Juustoportti: Vähennä ruokahävikkiä lounashintojen nostamisen sijaan

Ravintoloitsija: kerro oma säästövinkkisi ja voita kokkiveitsisetti

Kokoamme vastausten perusteella listan ravintola-alan parhaista säästövinkeistä, joista kerromme lisää uutiskirjeessä. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme laadukkaita Orreforsin veitsisettejä. Vastaa viimeistään 30.11. mennessä, niin olet mukana arvonnassa. Voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

  Please select a Contact Form From Setting!

  © 2022. Ole's.

  Oles Fast Food
  Marjasaarentie 13,
  68870 Edsevö
  Tel: (06) 7888 050
  info@oles.fi
  Ole's Fast Food​​

  Marjasaarentie 13
  68870 Edsevö
  Tel: (06) 7888 050
  info@oles.fi

  © 2022. Ole's

  © 2022. Ole's.

  Oles Fast Food
  Marjasaarentie 13,
  68870 Edsevö
  Tel: (06) 7888 050
  info@oles.fi